In ultimii ani, cercetările au demonstrat că ne petrecem din ce in ce mai puțin timp în aer liber. Restrictiile din aceasta perioadă ne-au obligat să petrecem aproape 90% din timp în interior, în spatii închise. In felul acesta, respirăm aer care poate fi poluat cu toate tipurile de alergeni pe care, de obicei, nu ne dăm seama că îi inspiram. Majoritatea poluanților din aerul interior provine din lucrurile pe care le folosim și din activități pe care le facem în interior: soluții de curațat, compuși chimici, odorizante de aer sub forma de spray sau cu dispozitive atașate la prize, lumânări parfumate sintetic, praf, detergenți etc. Cele mai frecvente efecte ale aerului poluat sunt alergiile și problemele respiratorii: congestie nazală, senzație de mâncărime la nivelul ochilor, strănuturi, dureri de cap, amețeli.
O metoda de purificare a aerului din casele noastre este difuzarea uleiurilor esentiale. Putem beneficia astfel, pe langă efectele lor terapeutice, de curațarea aerului pe care îl respirăm datorită proprietaților antibacteriene, antivirale, antimicotice și antiparazitare ale uleiurilor esențiale.
Ce uleiuri trebuie sa folosim in difuzare pentru a imbunatati calitatea aerului din interiorul unei incaperi?
ULEIUL ESENTIAL DE LAVANDA este unul dintre uleiurile perfecte pentru purificarea aerului. Pe lângă prorietățile antibacteriene și antifungice, aduce și o stare de pace și liniște, motiv pentru care se recomandă a fi difuzat în dormitor, înainte de culcare. Il putem difuza si în timpul zilei singur sau în amestec cu alte uleiuri esențiale cu efecte asemanatoare cum ar fi Melaleuca alternifolia (Tea Tree sau Arborele de ceai), lămâie (Citrus limon), menta (Mentha piperita), Eucalipt citriodora (Eucalyptus citriodora). Se recomanda 1-2 episoade de difuzare in timpul zilei, dimineata și seara. Atenție în cazul persoanelor astmacice, copiilor, femeilor însărcinate precum si a animalelor de companie.
Mai multe informații / articole recomandate:
- Informații despre difuzoarele existente pe piață și o analiză comparativa : Diferențele dintre difuzorul cu aerosoli și celelalte tipuri de difuzoare de uleiuri esențiale
- Informații despre uleiul esențial de lavandă produs în ferma proprie: Ulei esențial de lavandă 100% pur
- Câteva criterii simple pentru a recunoaște un ulei esențial de lavandă de calitate: Uleiul esențial de lavandă în gestionarea tulburărilor de anxietate. Compoziția chimică – criteriu pentru garantia efectului terapeutic
- Trecere în revistă a recomandărilor de utilizare: Recomandări de utilizare a uleiului esențial de lavandă 100% pur